evden eve nakliyat, araç kiralama

Vana Gövdesi Olarak Kullanılan Malzemeler ve Uygulama Alanları

Vana Gövdesi Olarak Kullanılan Malzemeler ve Uygulama Alanları

Print

 

Pirinç ve Bronz:

Pirinç, genellilkle küçük çaptaki vanalar ve standart soğuk su uygulamaları için en yaygın olarak tercih edilen malzeme türüdür. Bir bakır-kurşun-çinko-kalay alaşımı olan bronz ise; genellikle 230°C ye kadar olan sıcaklıklarda ve buhar uygulamalarında tercih edilir.

 

Dökme Demir (Cast Iron):

Pik Döküm/dökme demir malzeme ise paslanmaz çeliğe çok daha ekonomik bir alternatif olduğundan, daha çok kelebek vanaların gövdelerinde ve düşük basınç uygulamalarında kullanılır. Yangın koruma sistemleri ve su endüstrisinde çok yaygın kullanım alanı bulur.

 

Karbon Çelik ve Paslanmaz Çelik:

Çelik ise; pirinç-bronz ve pik döküm malzemenin dayanımının yetersiz kaldığı zorlu ortam ve uygulamalarda ve/veya yüksek basınç ve yüksek sıcaklık uygulamalarında tercih edilir.

 

Alaşımlar:

Zorlu korozif veya asidik veya yüksek sıcaklıklarda farklı alaşımlar tercih edilir. Çok farklı tipteki lüks denilebilecek malzemelerden ihtiyaca göre üretilir. Prosese özgü üretildiklerinden çok pahalı olabilmektedirler.

 

PVC (Polivinil Klorür):

Plastikler ve PVCler (Polivinil Klorürler), özellikle düşük sıcaklık ve basınçtaki uygulamalarda, pirinç ve bronz malzemelere iyi bir alternatif olmaktadır. Ayrıca gene düşük basınç ve sıcaklıktaki hava, su ve hatta kimyasal uygulamalarda iyi bir çözümdür.

 

Yorumla

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Beylikdüzü escort,