evden eve nakliyat, araç kiralama

Nokta Seviye Ölçümü/Algılamada Çatal Tip Titreşimli Seviye Anahtarları

Nokta Seviye Ölçümü/Algılamada Çatal Tip Titreşimli Seviye Anahtarları

forkswitch

 

Bir çatal tip seviye anahtarı, piezo-kristal montajıyla oluşturulmuş doğal frekansta salınımı sağlayan, iki uçlu çataldan oluşur. Bu switch/anahtar genellikle, bir tankın üzerine veya tanka yandan flanş veya dişli bağlantı ile aşağıdaki resimdeki gibi montajlanır. Böylelikle çatallar tankın içerisinde akışkan ile temas eder.

 

vibratinglevel

 

Çatallar, hava ile temasta iken yani herhangi bir akışkan iki çatalın arasına girmemişken, çatallar bir detektör devresi tarafından da algılanan doğal frekansında titreşir. Çatallar arasına bir sıvı dolduğunda ise salınım/titreşim düşer ve switch çıkış sinyali verir. Bu sinyal genellikle bir alarm çalmak veya bir pompa veya vanayı harekete geçirmek için kullanılır. Yanlış anahtarlamaya ve sinyalizasyona ihtimal vermemek için, çatal tip seviye anahtarının çalışma frekansı; tesisin veya prosesin normal titreşim düzeyi göz önüne alınarak yapılır. Dizayn salmastrasız olup, yüksek basınç ve sıcaklık uygulamalarına dayanıklı olan paslanmaz çelik gövdeden imal edilir. Ayrıca, korozif ortamlar için spesifik gövde malzemeleri ve ıslak kısımların kaplanması şeklinde alternatif çözümler sunulur.

 

vrswitch

 

Avantajlar

 

Çatal tip seviye anahtarları doğası gereği; akış, baloncuk, türbülans, köpük, titreşim, katı partiküller, ürün değişimi, kaplama ve sıvının özellikleri gibi faktörlerden etkilenmezler. Kalibrasyona gerek duymazlar. Böylelikle kurulum maliyetleri oldukça düşüktür. Ayrıca hareketli parça/eleman olmadığı için nerdeyse hiç bakıma ihtiyaç duymazlar.

 

Dezavantajlar

 

Çatal tip seviye anahtarları, çok viskoz akışkanlar için uygun değildir. Viskoz akışkan çatallar arasına yapışarak bir köprü kurar ve yanlış anahtarlamaya sebep verir.

 

Yorumla

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Beylikdüzü escort,