evden eve nakliyat, araç kiralama

Sulu Gübreleme Prosesi ve USKON Enstruman Çözümleri

Sulu Gübreleme Prosesi ve USKON Enstruman Çözümleri

fertigation

Sulu Gübreleme Prosesi Açıklaması

Çok sayıda ve farklı bitkilerin beslenmesi amacıyla gübreye su katılması işlemidir. Son ürünün iletkenliği, Ph ve su miktarı göz önünde bulundurularak gübre miktarı ve asit miktarı düzenlenir.

 

Tavsiye Edilen Ölçüm Noktaları

1-) Debi/Akış Ölçümü: Gübrelerle eklenecek su miktarının bilinmesi

2-) Debi/Akış Ölçümü:  Prosese eklenecek küçük miktardaki kimyasalın bilinmesi

3, 6 ve 7-)  Seviye Ölçümü: Güvenlik amaçlı maksimum nokta alarmı

4 ve 5-)  Basınç Ölçümü: Kimyasalların seviyesini bilmek amacıyla hidrostatik seviyeyi izlemek

8- )  pH Ölçümü: Asit dozajlama pompası ve sulama suyunun asiditesini kontrol etmek

9-) İletkenlik: Sulama suyunun iletkenliğinin minimum ve maksimum aralık içinde kaldığından emin olmak amaçlı min-max noktalarda alarm almak

 

Ölçüm Noktalarındaki USKON Enstruman Seçimleri

(1) inci Nokta İçin Debimetre Teknolojisi: Eğer su içerisinde herhangi bir partikül yok ve hassasiyet çok elzem değil ise; USKON F3.00.H ve/veya M9.02 çarklı tip bir akışölçer kullanılabilir.

(2) nci Nokta İçin Debimetre Teknolojisi: Çok düşük debinin ölçümü sözkonusudur. Değişik kimyasal özellikler(viskozite, yoğunluk vb.) ve değişik debiler göz önünde bulundurularak çok farklı ölçüm teknikleri tercih edilebilir. USKON dşük debilerin ölçümünde ULF serisi akışölçerleri önermektedir.

(3), (6) ve (7) nci Nokta İçin Seviye Enstrumanı: Çok basit bir seviye anahtarı yeterli olacaktır, sadece burada kimyasal dayanım sorgulanmalıdır.

(4) ve (5) inci Nokta İçin Basınç Enstrumanı: Seviyenin bir basınç anahtarı vasıtasıyla ölçülmesi çok basit ve güvenilir bir sistemdir. USKON olarak burada tank yüksekliği ve içerisindeki kimyasalın cinsi gözetilerek basit bir basınç switchi çözüm olacaktır.

(8) inci Nokta İçin pH Enstrumanı: Tek kanallı bir pH elektrodu bu proses için yeterli olacaktır. Sıcaklık genellikle, kritik bir parametre değildir. USKON PH200C, PH425C, PH222CD modelleri ve ekran olarak M9.06 seçilebilir.

(9) uncu Nokta İçin İletkenlik Enstrumanı: Grafit ölçüm yüzeyli iletkenlik sensörleri bu proses için uygundur. Sıcaklık dengelemesi entegreli versiyon önerilir. C150.1TC veya C100.1TC modelleri ve ekran olarak M9.05 modeli seçilebilir.

 

Ayrıca proses üzerinde kullanılan; akış kontrol amaçlı DURAVIS pnömatik ve/veya elektrik aktüatörlü vanalara göz atmak için tıklayınız

 

 

Yorumla

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Beylikdüzü escort,