evden eve nakliyat, araç kiralama

Seperatörlerde Seviye Ölçüm Teknolojileri

Seperatörlerde Seviye Ölçüm Teknolojileri

kAPAK

 

Seperatörlerde, farklı seviye ölçüm teknolojileri kullanılmaktadır. Eğer üç ayrı seperatör tipinden bahsedecek olursak;

 

1-) 2 Fazlı Seperatörler

Uygulamanın birincil işlevi, hidrokarbon akışkanlarının gaz fazına ve sıvı faza ayrılmasına izin verilen bir kap olmasıdır. İki fazlı seperatörler yatay veya dikey kaplar olabilir.

 

Ham hidrokarbonlar; parafinler ve diğer yapışkan malzemeler içerebilir. Malzemenin yoğunluğu arz ile değişebilir. Ayrıca; basınç ve sıcaklık, akışkan kaynağına ve akışkanın prosesteki konumuna bağlı olarak değişecektir. Tüm bu faktörler, uygulamadaki zorluklar arasında sayılabilir. Dolayısıyla bunlar gözönünde bulundurulduğunda; şamandıralı seviye anahtarı (switchi), titreşimli seviye anahtarı (switchi), fark basınç ve radar prensibine dayanan seviye ölçüm teknolojileri kullanılabilmektedir.

 

2-) 3 Fazlı Seperatörler

Bu uygulamada hidrokarbon akışkanları 3 ana komponente ayrıştırılır, bunlar; gaz, yağ ve su ‘dur. Bu sebeple, bir sonraki prosese gitmeden önce serbest suyun yağdan ayrışmasına durumuna; uluslararası literatürde FWKO (Free Water Knockout) da denilmektedir.

 

Bu prosesteki hidrokarbonlarda 2 fazlı seperatördeki aynı proses zorluklarına sahiptirler. Sadece bazı ağır ham hidrokarbonlu FWKO prosesleri, ısıtılabilir. Dolayısıyla bu 3-fazlı seperatörlerde de, 2 fazlı seperatörlerde kullandığımız aynı tip seviye teknolojileri kullanılabilir.

 

3-) Boot Seperatörler

Boot seperatörlerde; suyun etkili bir şekilde çıkarılması için birikmesine izin verilen daha küçük bir bölüm bulunmaktadır.

 

Örnek olarak iki-fazlı (su ve yağ) bootlu seperatör örneğinde, akışkanların ayrıştırılmasına bağlı olarak bir emülsiyon tabakası mevcut olabilir. Kirli veya parafin yüklü hidrokarbonlar bir miktar kaplamaya neden olabilir, bu nedenle tek bir kurşun probu önerilir. Seviye enstrumanı, genellikle kabın üstüne monte edilmediği veya boot içine uzanmadığı sürece küçük bir ölçüm aralığı (<1m) kullanılır. Fark-basınç prensibi dışındaki, şamandıralı seviye anahtarı (switchi), titreşimli seviye anahtarı (switchi) ve radar prensibine dayanan seviye ölçüm teknolojileri kullanılabilmektedir.

seperator1

 

Daha fazla bilgi için;

www.us-kon.com.tr

 

Yorumla

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Beylikdüzü escort,