evden eve nakliyat, araç kiralama

Mini Motorlu Vanalar ve Solenoid Valfler Arasındaki Farklar

Mini Motorlu Vanalar ve Solenoid Valfler Arasındaki Farklar

motorval
 

Mini motorlu vanalar ve solenoid valfler, genellikle otomatik su arıtma sistemlerinde kullanılır. Solenoid valflerle karşılaştırıldığında, DURAVIS EVM serisi mini motorlu küresel valfler (elektrik tahrikli küresel valfler) daha güvenilir ve kullanışlı olup, solenoid valflere iyi bir alternatiftir. Özellikle partiküllü akışkanlar solenoid valflerde problem yaratabilirken, tam geçişli mini motorlu vanalarda böyle bir olasılık ortadan kaldırılmıştır. Gene bir dezavantaj olarak; düşük basınç gerektiren bazı proseslerde solenoid valfler çalışamaz, ancak mini motorlu küresel vanalar basınç farkından bağımsız olarak çalışabilir. Mini motorlu vanalar, solenoid valflere nazaran biraz daha maliyetli bir seçim olmalarına rağmen, birçok zorlu proses için ekonomik bir alternatiftir.

 
Solenoid valfler bilindiği üzere, elektromekanik olarak çalışan bir valflerdir. Vana kısmı, solenoid üzerinden bir elektrik akımı ile kontrol edilir. İki yollu bir valfte akış, açılır veya kapatılır; üç-yollu solenoid valflerde ise çıkış, iki çıkış portu arasında değiştirilir. Normalde açık veya normalde kapalı ve farklı akış planlarıyla tasarlanabilen solenoid valfler en ekonomik kontrol elemanlarıdır. Görevleri, akışkanı durdurmak, geçişine izin vermek, dozajlamak, dağıtmak veya karıştırmaktır. Birçok uygulama alanlarında bulunurlar. Solenoid valflerler, hızlı tepkimeleri(milisaniye mertebelerinde) ile yüksek güvenilirlik, uzun servis ömrü, kullanılan materyallerin ortama uyumluluğu, düşük kontrol gücü ve kompakt tasarım sunar. Akışta tam geçiş sağlanmaz ve maksimum çalışma basıncı valfin orifis büyüklüğüyle ters orantılıdır. Genellikle çalışma basıncı arttıkça, orifis küçük seçileceğinden debi düşer. Pilot kumandalı versiyonlarda ise, akışkanın temizliği ve partikülsüz olması valfin güvenli bir çalışma sunabilmesi açsından elzemdir.
 

Motorlu bir vana ise, vanayı açmak veya kapatmak için bir elektrik motoru kullanılan bir valf türüdür. Bu tip vana, çok büyük vana türleri kontrol edebilir veya çok farklı uygulama alanlarında kullanılabilir. Bunlardan bazıları arasında; havaalanı buz çözme prosesleri, tarımsal sulama ve otomatik yangın söndürme gibi uzaktan akışkan kontrol uygulamaları örnek verilebilir. Vana kısmının malzemesi akışkan ile uygun seçilmeli, besleme voltajında istenmeyen sapmalar olmamalıdır. DURAVIS EVM serisi mini motorlu vanalarda düşük güç tüketimi ile çalışırlar. Ayırca solenoid valflerden farklı olarak sürekli bir enerji tüketimi söz konusu değildir. İçerisindeki switchler yardımıyla tam açık veya tam kapalı pozisyonda enerjiyi üzerinden atar. Kullanım yerine göre; 9-24V AC-DC veya 220VAC gibi farklı gerilimlerde ve farklı kablolama opsiyonları ile sunulmaktadır.

 
www.us-kon.com.tr
www.duravis.com

 
 

Yorumla

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Beylikdüzü escort,