evden eve nakliyat, araç kiralama

Makine İmalatçısı – Tekstil Yıkama Makinesi (Türkiye)

Makine İmalatçısı – Tekstil Yıkama Makinesi (Türkiye)

By-pass tip manyetik seviye transmitter, Mesens MPS555 ile değiştirilerek ekipman maliyeti %45 oranında düşürüldü, sevkiyat lojistiği sırasında olabilecek hasarlar engellenmiş oldu. Satış sonrası serviste esneklik sağlandı.

 

Ülke: Türkiye
Endüstri: Makine İmalatçısı (OEM)

 

Casestory

  

Olay

 

Tekirdağ Çorlu mevkiinde yeralan büyük bir tekstil yıkama makineleri üreticisi; ürettiği makinelerde by-pass tip manyetik seviye transmitteri kullanıyordu. Bu ürün yıkama tankının minimum ve maximum noktalarını dıştan bağlıyor ve gene aynı paralelede çubuk takılıyordu. Bu ergonomik olamayan durum; makinelerin sevkiyat hacmini arttırırken, lojistik sırasına hasar olasılığını arttırıyordu. Ayrıca arıza durumunda çok hacimli olan bu seviye transmitterının, müşteriye doğru yola çıkması oldukça maliyetli oluyordu. Teknik olarak; by-pass tip manyetik seviye transmitteri reed rölelerden oluşuyor buda yaklaşık 15-20mm de bir çözünürlük vermesini sağlıyordu. Bu durumda beklentilerin altında kalıyordu.

  

Çözüm

 

Tüm beklentiler ve gereklilikler göz önüne alındığında; üreticiye by-pass tip seviye transmitterından tamamıyla kurtulması önerildi. Onun yerine 20 kat daha az yer kaplayan; Mesens MPS555 serisi 4-20mA çıkışlı fark basınç transmitteri çözüm olarak sunuldu. Çünkü makine üzerinde zaten bir gösterge mevcuttu, dolayısıyla proses beslemesi oraya aktarılabilirdi.

  

Sağlanan Faydalar

 

• Hassasiyet bakımından daha yüksek bir ürüne geçilmiş oldu.
• Ekipman satınalma birim maliyeti %45 oranında düşürülmüş oldu.
• Ergonomik ve küçük boyutlarda olduğundan, planlanmamış hasarlardan etkilenme derecesi minimize edildi.
• Sevkiyat lojistik maliyetleri düşürüldü.
• MPS555 de hareketli parça veya şamadıra olmadığından; akışkanın yoğunluğundan kaynaklı problem olasılığı ortadan kalkmış oldu.
• Çözünürlük göstergeye aktarıldığından, kalite de arttırılmış oldu.
• Yedek parça ihtiyacında; ucuz ve hızlı ekipman sevkiyatı yapılabilir kılındı.

 

Yorumla

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Beylikdüzü escort,