evden eve nakliyat, araç kiralama

Elektrik Aktüatörlerinde Yoğuşma/Nemi Önlemek İçin Kolay Adımlar

Elektrik Aktüatörlerinde Yoğuşma/Nemi Önlemek İçin Kolay Adımlar

Basic RGB

 

Elektrikli cihazlarda istenmeyen yoğunlaşma ciddi sonuçlar doğurabilir. Depolarda saklanan metal parçalar da bile yoğunlaşma sonucu yüzey hasarı oluşabilir. Bu durum, aktüatör muhafazasının içinde ürünün üretkenliğini veya ürün kalitesini etkileyen ekipman ve parçaları bozabilir ve sonuç olarakta aktüatör çalışmaz hale gelebilir. Böyle bir potansiyel problem nasıl çözülebilir?

 

 

Elektrik Aktüatörlerinde Yoğuşmaya Neden Kaynaklanır?

 

Bir nesnenin sıcaklığı, havanın yoğuşma noktası sıcaklığında veya altında olduğunda, nesne üzerinde yoğunlaşma oluşacaktır. Basit bir anlatımla; atmosferdeki su buharının gaz halindeyken sıvı ya da katı hale dönüşmesine yoğuşma denmektedir. Yoğunlaşma hakkında konuşurken en çok kullanılan nem parametresidir. Yoğuşma noktası, belirli bir bağıl nem ve sıcaklıktan hesaplanabilir. Aşağıda tipik sıcaklık ve nem değerlerini ve bunlara karşılık gelen yoğuşma noktası sıcaklıklarını gösteren bir tablo verilmiştir:

 

actuator1

 

Örneğin, şu koşulları dikkate alalım: bir elektrikli aktüatör, havanın 16°C olduğu ve bağıl nemin% 75 olduğu bir odadadır. Elektrikli aktüatörün içindeki sıcaklık 11°C veya daha düşük olursa, aktüatörün içinde yoğuşma oluşmaya başlar.

 

 

Yoğuşmayı Önceden Nasıl Öngörebiliriz?

 

Yoğuşma koşullarını öngörmenin en iyi yolu, aktüatör alanında ölçüm yapmaktır. Yoğuşma noktası yaklaştıkça, aktüatörün içinde yoğuşma oluşmaya başlayacaktır.

 

 

Aktüatördeki Yoğuşmayı Nasıl Engelleyebiliriz?

 

Bu hedef birkaç farklı şekilde gerçekleştirilebilir;

1-) Ortamdaki hava sıcaklığını ve bağıl nemi kontrol etmek ve düzenlemek. Bu sayede, elektrikli aktüatörün sıcaklığını, yoğuşma noktası üzerinde tutmak.

2-) Elektrikli aktüatörün içine bir ısıtıcı takılması (DURAVIS EAR serilerinin bir çoğunda standart olarak ısıtıcı yer almaktadır, elektrik bağlantısı yapılırken ısıtıcı nında enerjilendirilmesi gereklidir.)

3-) Aktüatör muhafazasını ve içini nemden korumak için aktüatörü bir havalandırma sistemi ile donatmak.

 

actuator2

 

Yorumla

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Beylikdüzü escort,