evden eve nakliyat, araç kiralama

DURAVIS Rotary Pnömatik Aktüatörler Hata Tespiti ve Çözümleri

DURAVIS Rotary Pnömatik Aktüatörler Hata Tespiti ve Çözümleri

duravispno

 

 

DURAVIS Rotary Pnömatik Aktüatörler Hata Tespiti ve Çözümleri
1.Mekanik Problemler  
ProblemOlası HataÇözüm
Geribesleme pozisyonu ile fiili pozisyon aynı değil.Aktüatör ve vana, 90° zıt konumda monte edilmiş.Aktüatörü vanadan sökün, aktüatörün model numarasını kontol edin. Vanayı ve aktüatörü “kapalı” pozisyona getirin, daha sonra bu pozisyonda montajlayın.
Vana “kapalı” pozisyonda, aktüatör “açık” pozisyonda ve daha ileri hareket etmiyor.
Vana “kapalı” veya “açık” pozisyona tam erişemiyor.Limit stop civataları tam olarak ayarlanmamışLimit stop civatalarını, tekrar ayarlayın.
Aktüatör ve vana mili arasındaki redüksiyon elemanı doğru takılmamışArabağlantı veya redüksiyon gibi bir ara eleman kullanılıyorsa hareket boşluğu giderilmeli.
Besleme basıncı düşük veya yetersizÖlçüye göre gerekli besleme basıncını uygulayın.
Yanlış ölçü aktüatör seçilmişDURAVIS kataloğundan, tork değerleri tablosuna bakıp doğru ölçü seçilir.
Mil, yanlış pozisyonda montaj edilmişAktüatör sökülüp, tekrar doğru şekilde monte edilir.
Aktüatör dönüyor, vana dönmüyorVana mili ile aktüatör arasında gerekli redüksiyon/adaptör kullanılmamışAktüatör milinin altı ile vana çıkış mili arasına uygun redüksiyon/adaptör takılır.
Aktüatör dönmüyor veya rahatça dönmüyor.Piston veya mil kırılmışDeğişimi için, en yakın DURAVIS temsilcisiyle görüşünüz.
Yay veya yay kartuşu kırılmışDeğişimi için, en yakın DURAVIS temsilcisiyle görüşünüz.
Limit stop civataları, ayarlama yapmıyor, işlevini yerine getirmiyorLimit stop civataları bükülmüş, eğrilmişDeğişimi için, en yakın DURAVIS temsilcisiyle görüşünüz.
2.Pnömatik Problemler  
ProblemOlası HataÇözüm
Aktüatör elektrik kontrol sinyaline cevap vermiyorAktüatörde besleme hava basıncı yokAktüatöre doğru hava basıncını sağlayınız.
Aktüatör, elektrik kontrol sinyaline etkin cevap vermiyor.Yeterli hava besleme basıncı olabilir fakat yetersiz hava kapasitesiPnömatik hortum ölçüsünün yeterli büyüklükte olduğundan emin olunuz.
Besleme basıncı çok düşük, namur solenoid valf hataya düşüyorAktüatördeki ve solenoid valfteki hava besleme basıncını kontrol edip yeterli olduğundan emin olunuz.
Namur solenoid valf, düzgün şekilde montajlanmamışNamur solenoid valf montajını, bağlantı civatalarını kontrol ediniz.
Hız kontrol valfi kullanılıyorsa, havayı kesiyor olabilir.Hız kontrolünü biraz daha açınız.
Namur solenoid valf üzerinde manuel override(var ise) kilitli olabilir.Namur solenoid valf üzerindeki kilidi açınız.
Aktüatör ile namur solenoid valf arasında hava sızıntısıNamur valf üzerindeki sızdırmazlık o-ringleri olmayabilir veya sıkıca montajlanmamıştır.Namur Solenoid valf aktüatör gövdesinden söküp, bütün o-ringlerin yerinde olup olmadığından emin olunuz.
Çift etkili aktüatör yalnızca “açık” pozisyona geçiyorAktüatör, yanlış solenoid valf konfigürasyonlarına sahipÇift etkili aktüatörler için uygun olan 5/2 veya 4/2 fonksiyonlu solenoid valfler seçiniz.
Çevrim plate lerinin 3/2 veya 5/2 için doğru konumlandırıldığından emin olunuz.
Aktüatörde hava sızıntısı/kaçağı tespit edildiLimit stoplar daki o-ringler tam sıkılmamışLimit stopların somunlarını sızıntı durana kadar sıkın.
Aktüatör kapaklarındaki civatalar tam sıkılmamışCivatalar sıkılmasına rağmen kaçak devam ediyorsa, kapakları sökün, kapak O-ring lerini değiştirin ve tekrar monte edin. (Tüm o-ring ve yataklama setini değiştirmeyi düşünün)
Mil tepe ve alt o-ringler sızdırmazlığı sağlayamıyorTüm aktüatörü sökün, yataklama ve o-ringleri yenileriyle değiştirin. (Tüm o-ring ve yataklama setini değiştirmeyi düşünün)
3.Elektriksel Problemler  
ProblemOlası HataÇözüm
Aktüatör, kontrol sinyallerine doğru cevap vermiyorKablolamayı kontrol ediniz. Enerji kabloları veya geribesleme kablolaması doğru yapılmamışTüm elektriksel bağlantıları doğru şekilde yapınız.
Elektrik kaynağından çıkan voltaj, solenoid valfin çalışacağı voltaj ile aynı değilDoğru besleme voltajı seçiniz.
Aktüatörden gelen “açık” ve “kapalı” geri besleme sinyallerinde sorunlar varGeri besleme sinyalleri ters şekilde bağlanmışGeri besleme sinyali bağlantılarını doğru şekilde değiştiriniz.

www.duravis.com

Yorumla

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Beylikdüzü escort,