evden eve nakliyat, araç kiralama

Dişçi Koltukları ve Dental Kompresörlerde Solenoid Valfler

Dişçi Koltukları ve Dental Kompresörlerde Solenoid Valfler

dentalkompresor

 

Ayarlanabilir lamba ile tamamlanmış gerekli tüm diş veya oftalmik ekipmana sahip entegre diş ünitinde, tüm otomatik fonksiyonlar operatör/diş hekimi tarafından bir konsoldan kolayca kontrol edilir.

 

Sandalye kaldırma sistemi, yağ basıncı yardımıyla çalıştırılan bir hidrolik silindir vasıtasıyla kontrol edilir. Mekanik bir sisteme kıyasla, hidrolik itme “daha hassas ve sarsıntısız” bir hareket avantajına sahiptir.

 

Sessiz ve kompakt dişçi kompresörleri ise, basınçlı hava yardımıyla bir çok ekipmanı çalıştırmak için vazgeçilmez bir kaynaktır.

 

 

SOLENOİD VALF UYGULAMALARI

 

Dişçi koltuğunda hidrolik yağ kontrolü:
Sandalyenin yüksekliğini ayarlamak için uygulamada iki solenoid valf kullanılmaktadır. Yağ, havuzdan pompa yardımıyla alınır ve 12 – 13 bar basınçta devreye girer. Konsolda bir düğmeye basıldığında solenoid valf çalıştırılır, bu sayede pompadaki yağ kesilir ve silindire gönderilir. Silindir, hidrolik enerjinin mekanik enerjiye dönüştürülmesini sağlar ve böylece sandalyeyi istenilen yüksekliğe kaldırır. Başka bir düğmeye basılarak, ikinci valf açılır ve asılı kalma ağırlığının etkisi altında, silindirin içindeki yağ, yağ deposu  içine boşaltılır ve koltuk aşağı doğru iner.

 

Dental kompresörlerde basınçlı hava kontrolü:
Kompresör tankı üzerinde sessiz ve sarsıntısız çalışan farklı miktarlarda ve beygirlerde motorlar bulunur. Motorlar üzerinden hava tankına ayrı ayrı hava kanalları ve bu kanal bağlantı noktalarına mini solenoid valfler monte edilmiştir. Hava tankın farklı motorlardan hızlı bir şekilde dolumu sağlanır.

disuniti

 

ÖNERİLEN DURAVIS SOLENOID VALFLER

 

Bu uygulama için, 1/4″ ve 3mm orifisli viskozitesi düşük, 20 bar a kadar hafif yağların kontrolü için ESV 400-01-030 serisi önerilmektedir. Standart olarak VITON contalı olan bu valfler, istenildiği takdirde ürün ömrünü uzatmak ve yüksek performans sağlamak amacıyla RUBY contalı olarakta sunulabilmektedir. Bu serideki valfler genel maksatlı valflerin aksine, valf çekirdeği üzerinde daha ağır bir yük sağlayan bir yay ile donatılmıştır.Bu sayede çekirdek, valf kapandığında (yani, bobinden enerji kesildiğinde) viskozite nedeniyle tutunmaz, tepeye yapışık kalmaz.

 

Kompresör uygulaması için, 1/4″ ve 2,5 mm orifisli düşük güç tüketimli ESV 130-01-025 serisini önermekteyiz. Bu mini valfler, üzerlerindeki ECO25 serisi mini bobinlerle; 0-12 bar hava uygulamalarını AC voltajlarda 5,5VA-9VA ve DC voltajlarda 6,5Watt gibi çok düşük enerji tüketimiyle ekonomik bir kullanım sunar.

 

www.duravis.com

www.us-kon.com.tr

 

Yorumla

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Beylikdüzü escort,