evden eve nakliyat, araç kiralama

PVC Vanalar Neden Tercih Edilmeli? Hangi Prosesler İçin Uygundurlar?

PVC Vanalar Neden Tercih Edilmeli? Hangi Prosesler İçin Uygundurlar?

Vanalar, hem endüstri hem de ev kullanımı için vazgeçilmez bir unsur olmuştur. Bir vana olmadan bir ev, bir sanayi veya ofis düşünebilmek imkansızdır. Metal vanalar günümüze kadar çok farklı ve geniş kullanım alanları bulmuş olmasına rağmen, birçok proje ve proseste PVC ve türevleri vanalar tercih edilmeye başlandığı da göz ardı edilmemelidir.

PVC vanaların bu konuda ne kadar güçlü oldukları, metal vanaların pazarından aldıkları dikkate değer pay incelendiğinde anlaşılabilir. Özellikle, korozyonun olumsuz etkilerini gören endüstrilerde bu tip vanaların neden tercih edildiğini anlamak gerçekten kolaydır. Korozyon, her zaman vanalar üzerinde kötü bir etkiye sahip olmuştur. PVC’ nin güneş ışığına, kimyasallara ve sudaki oksidasyona karşı güçlü bir direnci vardır.

Ayrıca, su, hava, aşındırıcı kimyasallar, asitler ve bazlar dahil çok çeşitli ortamlar için kullanılabilirler.

PVC vanalar dayanıklıdır ve düşük maliyetlidir. Pirinç veya paslanmaz çelik küresel vanalara kıyasla, daha düşük sıcaklıklar ve basınçlar için kullanılırlar ve daha düşük mekanik dayanıma sahiptirler. Soket tip, dişli tip veya flanş boru bağlantılarıyla mevcutturlar. Valf, değiştirme, bakım veya temizlik için kolayca demonte edilebilirler. Çeyrek turlu dönüşe göre dizayn edilen bu vanalar ister manual, ister hava kumandalı ve istenirse de elektrik kumandalı olabilmektedir.

U-PVC vs C-PVC

U-PVC veya PVC-U, plastikleştirilmemiş Polivinil klorürün bir kısaltmasıdır. Malzemeye sert PVC de denir. PVC’ den, vana gövde malzemesi olarak bahsedildiğinde, aslında bu her zaman plastikleştirilmemiş PVC kastedilmektedir. U-PVC fitalat içermez, bu yalnızca esnek PVC için kullanılır. CPVC veya klorlu PVC, daha yüksek bir ısı direncine sahiptir ve bu nedenle sıcak su için kullanılabilir. CPVC, PVC’nin klorlanmasıyla elde edilir. Sulu bir PVC partikül çözeltisi klorlanır ve UV ışığına maruz bırakılır. Klor içeriği yüzde 67’ye çıkarılır. CPVC, normal PVC’den daha pahalıdır ve bu nedenle yalnızca su ısıtıcıları gibi niş uygulamalarda kullanılır.

PVC Özellikleri

● Hafif, güçlü ve uzun servis ömrü,

● Geri dönüşüm için uygundur ve diğer plastiklere kıyasla çevreye nispeten düşük etki,

● Genellikle içme suyu gibi sıhhi uygulamalar için kullanılır. PVC, gıda ürünlerini depolamak veya transfer etmek için kullanılan önemli bir malzemedir.

● Birçok kimyasala, aside ve baza dayanıklıdır.

● DN50’ye kadar çoğu PVC küresel vananın maksimum basınç derecesi PN10 veya PN16′ dır.

● PVC nispeten düşük bir yumuşama ve erime noktasına sahiptir. Bu nedenle, 60°C üzerindeki sıcaklıklarda PVC kullanılması önerilmez.

Uygulamalar

PVC vanalar, su yönetimi ve sulamada yoğun olarak kullanılmaktadır. PVC, deniz suyu gibi aşındırıcı ortamlar için de uygundur. Dahası, malzeme çoğu asit ve baza, tuz çözeltilerine ve organik çözücülere dayanıklıdır. Korozif kimyasalların ve asitlerin kullanıldığı uygulamalarda, PVC genellikle paslanmaz çeliğin üzerinde seçilir. PVC’nin de bazı dezavantajları vardır. En önemli dezavantaj, normal PVC’nin 60 ° C’nin (140 ° F) üzerindeki ortam sıcaklıkları için kullanılamamasıdır. PVC, aromatik ve klorlu hidrokarbonlara dayanıklı değildir. PVC, pirinç veya paslanmaz çelikten daha düşük mekanik dayanıma sahiptir ve bu nedenle PVC valfler genellikle daha düşük bir basınç derecesine sahiptir.

PVC vanaların kullanıldığı tipik endüstriler şunlardır;

● Profesyonel Sulama Sistemleri

● Su Arıtma

● Su Çeşmeleri

● Akvaryumlar

● Düzenli Depolama Alanları

● Yüzme Havuzları

● Kimyasal İşleme Tesisleri

● Gıda İşleme Sanayi

Daha fazla bilgi için www.us-kon.com.tr sitemizi ziyaret edebilir veya info@us-kon.com.tr ye mail göndererek teklif isteğinde bulunabilirsiniz.

Yorumla

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Beylikdüzü escort,