evden eve nakliyat, araç kiralama

Enerji Santralleri İçin Seviye Kontrol Prosesleri ve Verimlilik

Enerji Santralleri İçin Seviye Kontrol Prosesleri ve Verimlilik

Küresel enerji üretimi endüstrisi hızla değişiyor. Güç tüketimindeki artış, ekonomik büyüme ve çevresel baskılar, güvenli ve güvenilir santral işletimi için önemli fırsatlar yaratıyor. Santrallerde gerçekleştirilecek seviye kontrol uygulamaları ile tesisin genel güvenlik, verimlilik ve karlılığını artıracak performans iyileştirmeleri gerçekleştirebilir. Proses değişkenleri tarafından etkilenmeyen ve daha hassas seviye ölçümleri gerçekleştiren teknolojiler, operatörlerin toplam santral performansını daha iyi yönetmesini sağlar.

 

level applications

 

1 -) Fuel Oil Depolama: Ham petrolün düşük parlama noktası, büyük bir yangın tehlikesi oluşturur ve güvenlik sertifikalı sıvı seviye anahtarları ve transmitter kullanımını gerektirir.

 

2 -) Atmosfere Açık Tanklar: Bu ortamlardaki seviye kontrolünün, korozif şartları, ağır hava koşullarını ve partiküllü sıvı ölçümlerini kompanze edebilmesi gerekir.

 

3 -) Kondensat Depolama: Kondensat depolama tanklarındaki hassas, güvenilir seviye ölçümü make-up suyunun uygun şekilde teminini sağlar.

 

4 -) Degazör: Degazördeki basınç dalgalanmaları nedeni ile basınç ve sıcaklık değişimlerine dayanımlı bir seviye ölçümü gerektirir.

 

5 -) Kondensat Drip Legs & Drenajlar: Drip leglerdeki yüksek sıcaklık ve basınca dayanımlı, ayrıca türbinin zarar görmesini engellemek için kondensatın uygun şekilde toplanmasını sağlayacak bir seviye ölçüm sistemi kurmak önemlidir.

 

6 -) Buhar Drum’ı: Buhar dramındaki seviyenin hassas bir şekilde ölçülmesi buhar/su ayrışmasını ve buhar kalitesinin optimizasyonunu yapmak için çok önemlidir.

 

7 -) Kondenser Hotwell: Hotwell’deki hassas seviye kontrolü, make-up suyunun sızıntı, buhar venti veya diğer kullanımlar nedeni ile eksilmesini engeller.

 

8 -) Besisuyu Isıtıcıları: Besisuyu eşanjörlerindeki seviye kontrolü, pahalı ekipmanın zarar görmesini engellenmesi ve aynı zamanda da verimliğin (ısı oranı) kontrol edilmesi nedeni ile önemlidir.

 

9-) Kazan Blowdown Tank: Blowndown tanklarındaki seviye kontrolünün iyi yapılması su arıtma ihtiyacını azaltır ve maliyetleri düşürür.

 

10 -) Yağlama Yağı Tankları: Yağlama yağı tank seviyelerinin güvenilir bir şekilde izlenmesi ve kontrolü yağlama sistemi ihtiyacı olan türbin, jeneratörler ve diğer ekipman için önemlidir.

 

11 -) Amonyak/Kostik/Asit Depolama: Tehlikeli ve tehlikeli olmayan kimyasalların depolama yönetiminin uygun bir şekilde takip edilmesi operasyon güvenliği için önemlidir.

 

12 -) Soğutma Kulesi Havzası: Soğutma kulesi havzasının düzgün seviye kontrolü, yüksek maliyete sebep olabilecek taşma durumunun oluşmasını ve pompaların düşük seviye nedeni ile zarar görmesini engeller. Doğru seviye kontrol teknolojisi seçmek için kimyasl enjeksiyon nedeni ile oluşabilecek köpük dikkat alınmalıdır.

 

www.us-kon.com.tr

 
 

Bu yazı “blog.plc2buy.com” sitesinden alınmıştır.

Yorumla

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Beylikdüzü escort,