evden eve nakliyat, araç kiralama

Buhar Uygulamalarında Neden Direk Montajlı Çeyrek Turlu Vana Kullanmamalıyız?

Buhar Uygulamalarında Neden Direk Montajlı Çeyrek Turlu Vana Kullanmamalıyız?

Basic RGB

 

Direk montajlı küresel vanaların çoğu, buhar uygulamasına uygun olabilirken, genellikle bu uygulama için aktüatörlü vana paketi olarak önerilmemektedir. Bunun nedeni, her zaman kolayca farkedilmese de, oldukça basittir. A noktasından B noktasına, vanaların içinde sit veya contalara gerek olmadan ve yüksek basıncı korumak kaydı ile, temiz ve kuru buharı taşıyabilmek, oldukça karmaşık bir iştir.

 

 

Vana Buhar Uygulamalarında 316 Paslanmaz Çelik

 

Doğrudan aktüatör bağlantılı vana kullanmak ve bunun sonucunda kritik vana arıza riskini almak yerine, aktüatörü mümkün olduğunca buharın kaynağından uzak tutmak çok daha akıllıca bir fikirdir. Kullanılacak bir arabağlantı, vana mili ve diğer dahili bileşenlerin aşırı ısınmasını önlemeye yardımcı olur. Bu yöntem, buhar hattınızı nasıl kurguladığınıza bakılmaksızın, dikkate alınması gereken evrensel bir gerçektir. Yine, birçok vana tipi buhar için uygun olarak nitelendirilirken, aslında bu vanaların tümü gerçekten buhar için uygun olmaz.

 

Direk bağlantılı herhangi bir vana kullanmak yerine, 17 bar(250psi) veya daha yüksek basınçlar için üretilmiş bir 3 parçalı 316 paslanmaz çelik küresel vanayı kullanmak daha iyidir. Bu tip küresel vanalar özel buhar sitleri ve valf boyunca basınç dengelemesini sağlamak için ısı tahliye opsiyonu ile tasarlanmışlardır. USKON ürün gamında, aktüatörlü vanalar ister elektrikli, ister pnömatik kontrollü olarak uygun kombinasyonla önerilir. Buhar gibi sıcaklığın önemli bir parametre olarak sayıldığı proseslerde, montaj braketi ile aktüatör akışkan kaynağından uzaklaştırılarak vana ömrü uzatılır.

 

Daha fazla bilgi için;

DURAVIS Pnömatik Aktüatörlü Vanalar

DURAVIS Elektrik Aktüatörlü Vanalar

 

Yorumla

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Beylikdüzü escort,