evden eve nakliyat, araç kiralama

Bir, İki ve Üç Parçalı Küresel Vanalar Nedir? Arasındaki Farklar Nelerdir?

Bir, İki ve Üç Parçalı Küresel Vanalar Nedir? Arasındaki Farklar Nelerdir?

ballvalveküreselvana

 

Bir, iki veya üç parçalı vana ayırımı bize, basit bir dille vananın yapısı, kalitesi ve bütünlüğü hakkında bilgi verir. Her vana spesifik toleranslar ve amaçlarla dizayn edilmiştir. Üç parçalı bir küresel vana uygulaması yerine tek parçalı bir küresel vana da fiziksel açıdan tercih edilebilir ancak uygulama basıncına dayanamayacaktır. Vana yapısı performansın yanısıra, tamir veya yedek parçanın kolay değişimi gibi kolaylıklarda sağlayabilir. Akılda tutulması gereken nokta, bir vanadan ne beklenildiği, vana/vana tipi ve diğer konstrüksiyon özelliklerinin uygulama ile uyumluluğu konusudur.

 

Tek Parçalı Vanalar

 

Tek parçalı vanalar, en basit ve dolayısıyla en ucuz vanalar olup, küreyi yerinde tutmaya yarayan tek parça gövdeden oluşan vanalardır. Tek taraftan işleme yapılmıştır. Bu tip vanalar, sıvı akışının regülasyonunda/düzenlenmesinde, basit tesisat uygulamalarında kapama vanası olarak harika bir çözümdür. Ancak, yüksek basınç ve kritik uygulamalara karşı zayıftır.

 

İki Parçalı Vanalar

 

İki parçalı vanalar, iki ayrı parçanın birbirine montajlanmasıyla oluşan vanalardır. Bakım sebebiyle böyle dizayn edilmiş olan bu vanalar, redüksiyon geçişli veya tam geçili olarak üretilirler. Büyük çaptaki hatlarda ve flanş bağlantısının gerekli olduğu durumlarda ekonomik bir tercihtir.

 

Üç Parçalı Vanalar

 

Vananın son bağlantı noktalarının boru hattına kaynaklandığı durumlarda, üç parçalı vana ideal bir çözümdür. Kaynaklı bölgeye zarar vermeden, vananın orta bölümü sökülerek tesisat dışına alınabilir, gerekli conta ve yataklama elemanlarının değişimi yapılabilir. Bu sebeple bir bakım kolaylığı sağlarlar. Özgün dizaynlarıyla çok popülerdirler.

 

Önemli Olan Kalitedir…

 
Bütün vanalar ne aynı amaçla üretilir ne de aynı standartları sağlar. Dolayısıyla, tüm üreticiler veya dağıtıcılar farklı kaliteler sunarlar… USKON Akışkan Kontrol Sistemleri olarak, endüstriyel pazara sunduğumuz ürünler ve mühendislik hizmeti ile, müşterilerimize kaliteli ve sürdürülebilir değere dayalı çözümler üretiriz.

 

Yorumla

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Beylikdüzü escort,