DURAVIS Pulse Solenoid Valves (3/4″, 1″, 1 1/2″ BSPP)
www.duravis.com
www.us-kon.com.tr
info@us-kon.com.tr
sales@us-kon.com.tr
DURAVIS Pulse Solenoid Valves (3/4″, 1″, 1 1/2″ BSPP)
www.duravis.com
www.us-kon.com.tr
info@us-kon.com.tr
sales@us-kon.com.tr
(USKON | DURAVIS Customized Valve Packages)
Müşteri ihtiyacına göre özelleştirilmiş DURAVIS Oransal Kontrollü Pnömatik Aktüatör ve Vana Paketleri…
Yukarıdaki çözümde; düz elektropnömatik pozisyonere 2 konum switchi entegre edildi. Böylelikle açık ve kapalı konum bilgisi, 4-20 ma input a ek olarak switch kontrolüyle alınabilir oldu. Pozisyoner üst kapağı yeni den ve daha derin olarak 3d printer da üretildi. Düz gösterge yerine kubbeli (dome) gösterge kullanıldı.
Çoğu tipteki vanalar, kullanılacak iki tip aktüatörden birini gerektirir: yay dönüşlü (tek etkili olarak da bilinir) aktüatör ve çift etkili aktüatör. Çok çeşitli diğer tip ve aktüatör kategorileri olsa da, bu ikisi en önemli ve çoğu zaman çok çeşitli makinelerin ve endüstriyel mekanizmaların çalıştırılmasını kolaylaştırmak için tercih edilir. Peki hangisi gerçekten bizim uygulamamız için doğru seçim olacaktır?
Tek Etkili(Yay Dönüşlü) ve Çift Etkili Aktüatörler Arasındaki Farkı Bilmek
Bu iki tip aktüatör arasındaki belirleyici özellik isimlerinden de bulunabilir; tek etkili bir aktüatörde yay ve yaylar sayesinde, çalışma aralığının yalnızca bir yönü için güç sağlanırken; çift etkili aktüatörde, her iki çalışma yönüne de güç sağlanır. Bunun nedeni, yaylı aktüatörün, vana pozisyonunu açmak veya kapatmak üzere hareket ettirmek için yay kuvvetini kullanmasıdır. Aksine, çift etkili aktüatörlerde, bu vanayı hem açmak hemde kapamak için her iki tarafında da basınç gerekecektir.
Doğru Uygulama İçin Doğru Aktüatörü Seçmek
Tork ve itme kuvveti söz konusu olduğunda; Bazı kaynaklar, her iki aktüatör tipinin, itme ve tork söz konusu olduğunda, eşit mukavemet kabiliyetine sahip olduğuna inanırken, aceleci bir karar vermeden önce, ihtiyaçlarınızı yakından incelemenizi öneririz. Yaylı aktüatörün tasarımı, aktivasyon strokunda sadece bir tarafta tork yükünün yaşandığı durumlar için idealdir. Aksine, çift etkili aktüatör, hem çalışma yönlerinde hem de birçok petrol ve doğal gaz uygulamasında olduğu gibi yüksek bir itme kuvveti olduğunda yüksek tork yüklerinin olduğu durumlarda verimli çalışır.
Güvenlik söz konusu olduğunda; Acil kapanma ve arıza durumlarında ilk pozisyona geri dönme gibi aciliyetin en fazla olduğu güvenlik sistemi uygulamaları söz konusu olduğunda, en uygun seçenek tek-etkili aktüatörlerdir. Örneğin LPG dolum tesislerinde bu sebeple hep, yay dönüşlü aktüatörler kullanılır ve acil bir durum olmadıkça hiç çalışmazlar.
Eğer vana arızalandığı pozisyonda kalsın isteniyorsa;
Sinyalini veya beslemesini kaybettiğinde, vananın son pozisyonda kalması istenilen çok çeşitli uygulamalar vardır. Çift etkili çalıştırma(çift etkili aktüatör), bu tip uygulamalarda en iyi şekilde çalışır, çünkü vanayı güvenli bir konumda tutmak ve son konumda sabit tutmak için her iki boyutta da basınçlandırma kullanılır.
SONUÇ
Aslında önemli olan, çift etkili veya tek etkili aktüatör seçiminden çok, ihtiyacınızı sağlayabilecek vana paketi için tam çözüm bulabilmektir. Yukarıda bahsedilen aktüatörlerin her biri, bazı kullanımlar için ideal olmasına rağmen, tüm uygulamalar için uygun olamayabilir. Ancak hangisini seçerseniz seçin, bu aktüatörlerin genellikle kurulumu kolay kabul edilir ve çoğu uzun ve güvenilir bir servis için üretilmiştir. Özel ihtiyaçlarınız için doğru aktüatörü seçme hakkında daha fazla bilgi için, USKON müşteri temsilcilerimizle iletişime geçebilirsiniz.
www.us-kon.com.tr
www.duravis.com
Direk montajlı küresel vanaların çoğu, buhar uygulamasına uygun olabilirken, genellikle bu uygulama için aktüatörlü vana paketi olarak önerilmemektedir. Bunun nedeni, her zaman kolayca farkedilmese de, oldukça basittir. A noktasından B noktasına, vanaların içinde sit veya contalara gerek olmadan ve yüksek basıncı korumak kaydı ile, temiz ve kuru buharı taşıyabilmek, oldukça karmaşık bir iştir.
Vana Buhar Uygulamalarında 316 Paslanmaz Çelik
Doğrudan aktüatör bağlantılı vana kullanmak ve bunun sonucunda kritik vana arıza riskini almak yerine, aktüatörü mümkün olduğunca buharın kaynağından uzak tutmak çok daha akıllıca bir fikirdir. Kullanılacak bir arabağlantı, vana mili ve diğer dahili bileşenlerin aşırı ısınmasını önlemeye yardımcı olur. Bu yöntem, buhar hattınızı nasıl kurguladığınıza bakılmaksızın, dikkate alınması gereken evrensel bir gerçektir. Yine, birçok vana tipi buhar için uygun olarak nitelendirilirken, aslında bu vanaların tümü gerçekten buhar için uygun olmaz.
Direk bağlantılı herhangi bir vana kullanmak yerine, 17 bar(250psi) veya daha yüksek basınçlar için üretilmiş bir 3 parçalı 316 paslanmaz çelik küresel vanayı kullanmak daha iyidir. Bu tip küresel vanalar özel buhar sitleri ve valf boyunca basınç dengelemesini sağlamak için ısı tahliye opsiyonu ile tasarlanmışlardır. USKON ürün gamında, aktüatörlü vanalar ister elektrikli, ister pnömatik kontrollü olarak uygun kombinasyonla önerilir. Buhar gibi sıcaklığın önemli bir parametre olarak sayıldığı proseslerde, montaj braketi ile aktüatör akışkan kaynağından uzaklaştırılarak vana ömrü uzatılır.
Daha fazla bilgi için;
DURAVIS Pnömatik Aktüatörlü Vanalar
DURAVIS Elektrik Aktüatörlü Vanalar