evden eve nakliyat, araç kiralama

Otomatik Araç Yıkama Sistemlerinde Vanaların Önemi ve Görevleri

Otomatik Araç Yıkama Sistemlerinde Vanaların Önemi ve Görevleri

washingmain

 

Oto Yıkama Prosesinin Kısa Tarihi

 

Günümüzün otomatik araba yıkama sistemlerinin kolaylığı düşünüldüğünde, endüstrinin bu teknolojileri ve otomasyonu kullanmadan önce neye benzediğini hatırlamak zor olabilir. Otomatik yıkama tarihi, Amerika da Detroit ‘ten iki kişinin 1914 yılında imal ettikleri “Otomatik Çamaşırhane” adını verdikleri bir sisteme dayanıyordu. Bu sistemde ilginç olan şey ise, otomatik olan hiçbirşey olmamasıydı. Otomobiller, montaj hattı benzeri bir tünelden manuel olarak itiliyor, burada bir görevli arabayı sabunluyor, duruluyor ve bir diğeri ise kuruluyordu. Bu süreç, çalışanlar açısından çok zahmetli ve zordu.

 

1946′ da Kaliforniya’nın Hollywood kentinde ilk yarı otomatik yıkayıcı icat edildi. Bu icat nispeten manuel işçilik sorununu çözüyordu. Arabaların tamponuna tutturulmuş bir konveyör bandı, elle çalıştırılan üç fırça, havadan su fıskiyesi ve kuru kalması için 50 HP hava fanı olan bir sistemdi. Sadece 5 yıl sonra 1951’ de, otomobil yıkamayı tamamen otomatik hale getirme fikri doğdu.

 

Artık araçlar, yıkama tüneline çekilirken; otomatik makinelerle sabun püskürtülüyor, büyük fırçalar onları fırçalıyor, nozullar onları duruluyor ve büyük fanlar onları kurutuyordu. Tabiki bu durum araç yıkamada bir devrim niteliği taşıyordu.

 

Dünyada ve ülkemizde sıkça birçok tesiste manuel, yarı otomatik ve tam otomatik farklı farklı yıkama sistemleri görmekteyiz. Bu araba yıkama sistemleri, kullanılan ekipmanın performansına ve çalışmasına bağlı olarak bir çıktı üretir. Otomobil yıkama makine sistemlerini güçlendirmek için birlikte çalışan birçok entegre bileşen olmasına rağmen, vana ve seçimlerinin listenin en üstlerde olduğu konusunda şüphemiz yok.

 

Oto Yıkamalarda Kullanılan Vanalar Türleri

 

1.Solenoid Valfler

Solenoid valfler hemen hemen her türlü araç yıkama ekipmanında kritik bir rol oynamaktadır. Solenoid vanalar, sıvıların ve gazların akışını kontrol eden elektromekanik olarak çalıştırılan vanalar olarak tanımlanır. Esasen bobine güç uygulandığında, solenoid etkinleştirilir. Bir araba yıkama prosesinde kullanılan en yaygın tipler, normalde kapalı solenoid valflerdir. Bunlar, normal olarak enerji verene kadar kapalı kalırlar ve enerjilendiklerinde valf üzerinden akışa izin vererek açılırlar.

 

DURAVIS Solenoid Valflerin birincil kullanımı; önsabunlama, lastik temizleme, köpük fırçaları gibi düşük basınç uygulamalarının yanısıra, sabun ve balmumun yüksek basınç pompalarına gönderilerek ölçümlenmesi ve kontrolüdür. Araç, tünel içindeyken hangi uygulama seçilirse, ilgili solenoid valf tetiklenir ve araç tünelden geçerken o işlem için gerekli akışkan araç üzerine uygulanır.

 

2.Basınç Tahliye Vanaları (Basınç Rahatlatma Vanaları)

Pistonlu veya dalgıç pompalar; araç yıkama, basınçlı yıkama, su jeti, buğulama, ters osmoz ve halı temizleme uygulamaları için idealdir. Her ikisinde de pompa akışı ve basıncı üreten iki veya üç piston düzeneği bulunur. Bu pompalar genellikle; elektrikli motorlar, hidrolik motorlar ve gaz veya dizel motorlarla çalışır. Yüksek basınçlı dalgıç pompalar ve yüksek basınçlı pistonlu pompalar, pozitif deplasmanlı pompa ailesinin üyesidir ve bu tür pompalar sürekli görev uygulamalarında kullanılabilir. İhtiyaç duyulan olay, pompa akışının tamamen boşaltılması veya basınç boşaltma valfleri vasıtasıyla akışın bir bölümünün bypass edilmesi işlemidir. Bu durumda basınç tahliye vanası, ekipmana zarar verebilecek tehlikeli sistem basıncı aşırı yüklerini otomatik olarak açıp hafifletir. Bu vana, genellikle akışını su besleme tankına geri gönderir veya pompanın giriş tarafına tekrar dolaşım yapabilir.

 

3.Küresel Vanalar

Küresel valfler, sıvı ve havayı düzenlemek için bir açma / kapama anahtarı olarak işlev görebilir. Bir tanktan çıkan su akışını kontrol etmek veya pompanın yüksek basınç tarafını değiştirmek için çeşitli uygulamalarda kullanılabilirler. Bir araba yıkama sistemimde küresel vananın önemi, makineyi tamamen kapatmadan basınç hortumundaki su akışını geçici olarak durdurma kabiliyetindedir. Bu durum araç yıkamalarının, düz yüzey temizleyicilerine, uzatma çubuklarına veya su süpürgelerine püskürtme tabancası gibi farklı uygulamalar arasında su akışını hızla değiştirebileceği anlamına gelir.

 

 

Yorumla

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Beylikdüzü escort,